4 μελιτζάνες φλάσκες
3/4 κιλού κίτρινο τυρί ή κασέρι
6 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βασιλικό
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου ενός δακτύλου κατά μήκος. Τις περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες καρέ, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Κόβουμε από το τυρί μας τόσα μπαστουνάκια όσες οι φέτες της μελιτζάνας και μήκους ίσου με το πλάτος των φετών αυτών. Παίρνουμε μία μία φέτα μελιτζάνας, βάζουμε στην άκρη της ένα μπαστουνάκι τυρί και την τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Μόλις τελειώσουμε περιχύνουμε με την σάλτσα μας και από πάνω πασπαλίζουμε με όσο τυρί μας έχει περισσέψει το οποίο έχουμε τρίψει. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.