7 1/2 κούπες αλεύρι και λίγο ακόμη
1 κούπα τριμμένη ξερή καρύδα
400ml γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
3/4 κούπας ζάχαρη
6 κρόκους αυγών
2 κούπες βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) +2 κουταλιές
2 1/2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
Λίγο άρωμα (εσάνς) καρύδας
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα ή σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να φτάσει περίπου τους 40-45 βαθμούς. Το ρίχνουμε στο μπωλ του μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, τους κρόκους, την εσάνς καρύδας, και 6 1/2 από τις κούπες του αλευριού και το δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια μπάλα που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ κολώδης προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, ενώ αν είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Λαδώνουμε ελαφρά μια μεγάλη λεκάνη και βάζουμε εκεί μέσα τη ζύμη μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό, χωρίς ρεύματα αέρα, μέρος για δύο ώρες για να φουσκώσει.
Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και βάζουμε τη ζύμη μας. Την ανοίγουμε με πλάστη να γίνει παραλληλόγραμμη σε πάχος περίπου 3 εκατοστών (cm). Λιώνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Επαναλαμβάνουμε και τυλίγουμε τις λωρίδες σαν χαλί να γίνουν ρολάκια. Αλείφουμε τα ρολάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι η κορυφή τους να γίνει χρυσοκάστανη.