2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 δόση πέστο με βασιλικό παρμεζάνα και κουκουνάρι
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Λίγη κρέμα γάλακτος
2 αυγά
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αμύγδαλο ασπρισμένο και θρυμματισμένο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ζητάμε από τον χασάπη μας να χτυπήσει το φιλέτο καλά να ανοίξει και να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας χρησιμοποιώντας το σφυρί για τα κρέατα. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας πέστο στην μία πλευρά του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολό. Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες (μετράμε πάντα πόσες έχουμε βάλει ώστε να τις αφαιρέσουμε πριν σερβίρουμε). Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι, την φρυγανιά και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Βουτάμε το ρολό κοτόπουλου στο μείγμα με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μείγμα του αυγού και ξανά στο αλεύρι. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό πυρέξ και απλώνουμε πάνω του τα ρολάκια κοτόπουλου. Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Τα ρολάκια κοτόπουλου γεμισμένα με σάλτσα πέστο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε συνοδεύοντάς τα με ρύζι ή λαχανικά. Καλή όρεξη!