10-12 φέτες ψωμί για τοστ
1 δόση γέμιση μήλο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά κανέλα
Με ένα πλάστη ρολάρουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού (μία μία) να απλώσει και να μεγαλώσει. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε εάν χρειάζεται τη γέμιση του μήλου. Απλώνουμε περίπου 2 κουταλιές γέμιση μήλου σε κάθε φέτα και την ρολάρουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε το πυρέξ μας με βούτυρο και εκεί βάζουμε τα ρολά μας με το τέλος του ψωμιού προς τα κάτω για να μην ξετυλιχτούν. Τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστά.