4 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά ΚΡΥΑ
1 κούπα γάλα ΚΡΥΟ
1 βούτυρο (250γρ.) και λίγο ακόμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
175γρ. βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές κανέλα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Υλικά για την επάλειψη:
1 αυγό χτυπημένο
Μια μέρα πριν θα φτιάξουμε τη ζύμη…
Σε μια κουζινομηχανή – μίξερ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα της συσκευής. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο λίγο λίγο μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπωλ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον. Κατόπιν την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα…
Καταρχήν θα ετοιμάσουμε τη γέμιση: σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο λιωμένο, τη καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε γενναιόδωρα ένα ταψί 20x30cm περίπου. Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε την ζύμη μας πάνω της. Αλευρώνουμε ελαφρά και το πάνω μέρος της και την ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να έχει πάχος λίγο περισσότερο από ένα εκατοστό. Αλείφουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη μας φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της. Αρχίζουμε να τυλίγουμε την ζύμη μας ρολό (σαν χαλί). Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου 4 εκατοστών (καλύτερα να μετρήσουμε με μεζούρα και να τα μοιράσουμε ώστε να έχουν όλα τα κομμάτια μας το ίδιο ύψος). Τα βάζουμε μέσα στο ταψί ώστε να φαίνεται η γέμιση της κανέλας αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. Σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν. Στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό και με αυτό αλείφουμε τα ρολάκια κανέλας και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, για μισή περίπου ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!