4 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κούπα γάλα
1 βούτυρο (250γρ.) και λίγο ακόμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
175γρ. βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές κανέλα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Υλικά για το γλάσο:
3 κούπες ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Σε μια κουζινομηχανή-μίξερ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα της συσκευής. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο λίγο λίγο μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη μας. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπωλ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον και στην συνέχεια θα την μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ θα ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο λιωμένο, τη καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Μόλις έχει περάσει η διαδικασία της ζύμης βουτυρώνουμε γενναιόδωρα ένα ταψί 20×30 cm περίπου. Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε την ζύμη μας πάνω της. Αλευρώνουμε ελαφρά και το πάνω μέρος της και την ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να έχει πάχος λίγο περισσότερο από ένα εκατοστό. Αλείφουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη μας φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της. Κατόπιν τυλίγουμε την ζύμη μας ρολό. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια πάχους περίπου 4 εκατοστών (καλύτερα να μετρήσουμε με μεζούρα και να τα μοιράσουμε ώστε να έχουν όλα τα κομμάτια μας το ίδιο ύψος). Τα βάζουμε μέσα στο ταψί ώστε να φαίνεται η γέμιση της κανέλας αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. Σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, για μισή περίπου ώρα.
Ενόσω ψήνονται εμείς θα φτιάξουμε το γλάσο. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλασάρισμα και όταν ανακατευτούν πάρα πολύ καλά τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη.
Μόλις ψηθούν τα ρολά κανέλας τα αφήνουμε να κρυώσουν για ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το γλάσο. Τα σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!