1 φύλλο σφολιάτας
250γρ. μπλε τυρί τύπου ροκφόρ
1 κούπα γάλα ζεστό
1 αυγό
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλάτι
Λίγο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η κρέμα λεία και να βράσει για ένα λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα του το ροκφόρ τριμμένο.
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε στο μισό μέρος του την γέμιση αφήνοντας μια “μπορντούρα” γύρω γύρω πάχους ενός πόντου. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και απλώνουμε με αυτά λίγο νερό στο κενό της σφολιάτας. Κλείνουμε στη μέση πατώντας με ένα πιρούνι τη σφολιάτα να κλείσει και να σφραγίσει μέσα της την γέμιση του ροκφόρ.
Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και λίγο πιπέρι και με ένα πινέλο το απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για είκοσι λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175 και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη περίπου μέχρι να πάρει όμορφο ροδαλό χρώμα. Η ροκφορόπιτα τρώγεται ιδανικά ζεστή.