4 κούπες ροδάκινα
2 κούπες φάριν απ
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γάλα
250γρ. βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και εκεί ζεματίζουμε για λίγα λεπτά τα ροδάκινα έτσι ώστε να αφαιρέσουμε την φλούδα τους. Τα κόβουμε σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με τη μισή κούπα ζάχαρης. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μέσα στο ταψί που θα κάνουμε την ροδακινόπιτα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και προσθέτουμε ανακατεύοντας με το χέρι το αλεύρι. Στρώνουμε τα ροδάκινα μέσα στο ταψί μας που έχει το λιωμένο βούτυρο ώστε να μην μένουν κενά και αδειάζουμε πάνω τους το μείγμα ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και να καλύψει όλο το ταψί μας. Ψήνουμε τη ροδακινόπιτα στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για τρία τέταρτα της ώρας περίπου και την απολαμβάνουμε γυρίζοντάς την ανάποδα, ώστε τα ροδάκινα να είναι πάνω, είτε ζεστή, είτε συνοδεία παγωτού, είτε στολίζοντάς την με ροζέτες σαντιγί. Είναι υπέροχη.