Υλικά:
1 1/2 κούπα ρύζι αρμπόριο
4 1/2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια γάστρα ή σε ένα πυρέξ που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε το ρύζι με τον ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για σαράντα περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι μας να είναι αλ ντέντε και το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού να έχει απορροφηθεί από το ρύζι. Ανακατεύουμε στο έτοιμο ρύζι την παρμεζάνα και το βούτυρο, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Το πιάτο μας μπορεί να μην είναι ευπαρουσίαστο αλλά είναι πεντανόστιμο και χορταστικό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.