Γαρίδες
Σπανάκι (baby leafs)
Ντοματάκια ή τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Ούζο ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι – πιπέρι μαύρο
Λίγο ρίγανη
Λίγο βασιλικό (φύλλα ξερά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Σωτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αμέσως μετά την ντομάτα και τις γαρίδες (καθαρισμένες από το κέλυφος) για 2-3 λεπτά και σβήνω με το ούζο ή το κρασί.
Βγάζω μετά τις γαρίδες, γιατί δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, και ρίχνω το ρύζι και λίγο-λίγο ζεστό νερό να βράσει, να μη χυλώσει το ρύζι. Πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω το σπανάκι -να βράσει για 2-3 λεπτά με το ρύζι και όλα τα αρωματικά μαζί με τις γαρίδες.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η αγαπημένη μας Μαρία Παπασπύρου Γρηγοριάδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!!!