1/4 κιλού ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρή συσκευασία μανιτάρια (250γρ.)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε 3/4 του λίτρου νερό. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, το καρότο σε ροδέλες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια σε τετραγωνάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ρύζι, το κρεμμύδι και τέλος βάζουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα λαχανικά μας. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να πιει όλο του το ζουμάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.