Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 μικρό κουνουπίδι
1 πράσο
2 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες τριμμένες
150γρ. σταφίδες μαύρες
250γρ. ρύζι για ριζότο
100γρ. κρασί λευκό
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να κάψει. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Εντωμεταξύ έχουμε βάλει τις σταφίδες μας σε κρασάκι να φουσκώσουν. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας στο τηγάνι για να τα τσιγαρίσουμε. Ανοίγουμε τις ροδέλες του πράσου και το ρίχνουμε κι αυτό στο τηγάνι μας. Κόβουμε το κουνουπίδι μας σε μικρές φουντίτσες, ενώ που και που ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το κρασάκι με τις σταφίδες. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουνουπίδι στο τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι και το ρύζι μας. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο και πιπεράκι στο πιάτο μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!