1 1/4 κούπες ρύζι για ριζότο
6 καρότα τριμμένα
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου (ή 2 κύβους)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο εάν θέλουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8 λεπτά). Προσθέτουμε και το ρύζι και ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Ρίχνουμε και μία κούπα ζωμό και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε προσθέτοντας τόσο ζωμό ώστε το ρύζι μας να είναι κρεμώδες και μαγειρεμένο. Βγάζουμε το ριζότο καρότου από τη φωτιά και ανακατεύουμε την παρμεζάνα, και εάν χρειάζονται, αλάτι και πιπέρι. Είναι μυρωδάτο, νόστιμο και λαχταριστό.