Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια χοντρά αναποφλοίωτα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες
2 κόκκινες πιπεριές
1 καρότο σε κύβους
3 κουταλιές πελτές ντομάτας
Ζωμός λαχανικών περίπου 2 κούπες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε για μια νύχτα τα ρεβύθια και βράζουμε την επόμενη μέρα για 20 λεπτά περίπου. Με λίγο αλάτι σε βαθύ σκεύος σωτάρουμε ελαφρά τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί. Σε φαρδύ ταψί ή πυρέξ τοποθετούμε τα ρεβύθια σκεπάζουμε με τα λαχανικά και τελειώνουμε με τον ζωμό των λαχανικών. Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μαγειρεύουμε για μια ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.