500γρ. ρεβύθια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Ρίγανη ή λεμόνι (προαιρετικά)
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια μας σε μπόλικο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Καθαρίζουμε και περνάμε από το μούλτι τα κρεμμύδια μας. Σε μια γάστρα ρίχνουμε τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, το αλάτι, το λάδι, τα ρεβύθια μας (στραγγισμένα) και συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο να τα καλύψει πολύ καλά. Αν δεν έχουμε γάστρα, χρησιμοποιούμε ένα κοινό ταψί το οποίο όμως σκεπάζουμε-κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το φαγητό μας στον φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 1/2 ώρα. Κατόπιν ξεκαπακώνουμε την γάστρα (ή απομακρύνουμε το αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1 1/2 ώρα. Μας ενδιαφέρει τα ρεβύθια μας να μην έχουν πάρα πολύ ζουμί. Σερβίρουμε προσθέτοντας ρίγανη ή λεμονάκι ανάλογα με τα γούστα μας, καθώς και μια κουταλίτσα παρθένο ελαιόλαδο.