Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. ρεβύθια
4 ξερά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα δάφνης
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. αλεύρι
2 λεμόνια
Έχουμε μουλιάσει από βραδύς τα ρεβύθια μας σε νερό. Σουρώνουμε τα ρεβύθια μας και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα κρεμμύδια και τα σκορδάκια τα περνάμε από το μπλέντερ απαλά. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα μας. Ανάβουμε το μάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη δάφνη, νεράκι ζεστό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά της ώρας. Στο πολυκόφτη βάζουμε το αλεύρι, το χυμό των λεμονιών, λίγο νεράκι και το χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέρα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανή μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο λίγο ελαιόλαδο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!