500γρ. ρεβύθια
150γρ. ρύζι καρολίνα
3 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα
4 καρότα
1-2 φύλλα δάφνης
6 σκελίδες σκόρδου
2 φέτες ψωμιού ή έτοιμα κρουτόν
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε αποβραδύς τα ρεβύθια. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε δίχτυ μαγειρικής ή σε μεταλλικό σκεύος ώστε να βράζουν στην ίδια κατσαρόλα αλλά να μην έρχονται σε επαφή με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη δάφνη, τα πράσα, τα καρότα, το ένα κρεμμύδι, μία σκελίδα από τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας ή σε απλή κατσαρόλα. Όταν κοντεύουν να γίνουν σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Μόλις αρχίσει το λάδι να τσιτσιρίζει προσθέτουμε κομμένες σε κύβους τις φέτες του ψωμιού. Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απομακρύνουμε τις σκελίδες σκόρδου. Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι αν χρειαστεί και βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τότε προσθέτουμε μια κουταλιά περίπου πάπρικα και ανακατεύουμε. Από την κατσαρόλα αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε, ενώ στο ζουμί βράζουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι βράσει του προσθέτουμε τα κρεμμύδια με την πάπρικα και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Το αφήνουμε να πιει λίγο τα υγρά του, σερβίρουμε με κρουτόν και απολαμβάνουμε τα ρεβύθια με τα αόρατα λαχανικά.
Tip: Η συνταγή είναι για πολλά άτομα. Εάν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε την μισή ποσότητα.