1 ρέγγα καπνιστή
3 πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά κάππαρη
2 λεμόνια
2 κουταλιές μουστάρδα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Βράζουμε καλά τις πατάτες μας, και όταν βράσουν τις κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό μας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ρέγγα μας, αφαιρώντας όσα κοκαλάκια της συναντήσουμε στον δρόμο μας. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε την μουστάρδα, τον χυμό των λεμονιών, μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά. Για να απολαύσουμε την ρεγγοσαλάτα μας, απομένει να αναμίξουμε τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει, καθώς και την κάπαρη, σε ένα μπωλ, ανακατεύοντας τα απαλά ώστε να μην χάσουν την φόρμα τους. Καλή σας όρεξη.