6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ (φακελάκι)
1 βανίλια
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα 1 λεμόνι
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Χυμός μισού μικρού λεμονιού
Χτυπώ τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που αναγράφονται, και τα αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο από πριν (με αέρα πριν βάλω το γλυκό) και μετά πάνω κάτω στους 180 βαθμούς τοποθετώντας το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
Φτιάχνω το σιρόπι αφήνω να κρυώσει και περιχύνω το ζεστό ραβανί.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!