1 φλιτζάνι τσαγιού ρακή
2 κ.γ. μέλι (θυμαρίσιο ή ανθέων, πευκόμελο ας πούμε μην βάλετε)
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 καρφιά γαρίφαλο
1 κ.σ. νερό
Βάζουμε ελάχιστο νερό την κανέλα και τα γαρίφαλα στο φλιτζάνι και τα βάζουμε για μισό λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων ή τα βράζουμε στο μπρίκι. Μέσα στο ζεστό αρωματισμένο νερό, διαλύουμε το μέλι και προσθέτουμε την ρακί ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο ή βάζουμε το φλιτζάνι για ένα λεπτό πάλι στα μικροκύματα.
Αν δεν το πιούμε αμέσως το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ξινίσει. Η κανέλα και τα γαρίφαλα βγάζουν πιο έντονη γεύση και μυρωδιά όταν βράσουν στο νερό αντί στη ρακή.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Μάθετε για την ταβέρνα της Βιβής «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!