1 φλυτζάνι του τσαγιού ρακή (τσικουδιά)
2 κουταλάκια του γλυκού καλό ελληνικό μέλι από το χωριό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 καρφάκια γαρίφαλο
Σε ένα μπρίκι μεγάλο!! ή κατσαρολάκι βάλτε τη ρακή και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το βάζετε στο καμινετάκι να πάρει μια βράση.
Προσοχή μην αφήνετε το μπρίκι στη φωτιά χωρίς να το βλέπετε και το σκέυος (μπρίκι) πρέπει να είναι μεγαλούτσικο για να μην σας ξεχειλίσει και πάρει φωτιά η ρακή.
Πιο ασφαλής είναι η διαδικασία αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων. Βάζετε το φλυτζάνι με τη ρακή αφού έχετε προσθέσει όλα τα υπόλοιπα υλικά, για 2 λεπτά.
Το πίνετε ζεστό!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!