1/2 κιλό αλεύρι
150ml λάδι
150ml γάλα
3 αυγά
20 – 40γρ. ζάχαρη
25γρ. μαγιά
Ένα κρόκο αυγού για άλειμμα
Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά μας προσθέτοντας την μαγιά τελευταία. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και εύπλαστη και να μην κολλάει στα τοιχώματα. Καλύπτουμε την λεκάνη με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για το ψωμί-τσουρέκι να φουσκώσει για δυόμισι ώρες περίπου. Πλάθουμε το ψωμί-τσουρέκι μας και το απλώνουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει ξανά. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τον κρόκο με ελάχιστο νερό. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ψωμί-τσουρέκι μας με τον κρόκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Βγάζουμε το ψωμί-τσουρέκι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν του αφαιρέσουμε το αντικολλητικό χαρτί.