500γρ. περίπου αλεύρι
1+1/2 ποτήρι νερού περίπου χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λιώνουμε σε πλαστική λεκανίτσα την μαγιά σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε 150γρ. αλεύρι και τα αναμιγνύουμε κάνοντας ένα χυλό. Το αφήνουμε για περίπου 25 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το χλιαρό νερό (όσο πάρει) και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Την σκεπάζουμε στο λεκανάκι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45-60 λεπτά και να φουσκώσει αρκετά. Έχουμε βάλει το ταψάκι το αντικολλητικό στο φούρνο για 10′ στους 250 βαθμούς. Ρίχνοντας αλεύρι στα χέρια μας για να μην κολλήσει το φουσκωμένο ζυμάρι το βγάζουμε από το λεκανάκι και το ακουμπάμε στο ταψάκι στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς. Το αλεύρι το κολλημένο, επάνω στο καρβέλι όταν ψηθεί, θα το κάνει να μοιάζει χωριάτικο.
Τρώγεται ζεστό-αχνιστό με βούτυρο και μαρμελάδα ή με αγνό ελαιόλαδο με τριμμένη ρίγανη και φέτα, επίσης… εντάξει δεν μπορώ να γράψω και όλες τις προτιμήσεις μου, βάζουμε φαντασία αφού υπάρχει η όρεξη και άντε στην υγειά μας!!!
Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!