2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα (σκόνη)
1/2 κουταλάκι αλάτι
Γλυκάνισο ή ρίγανη
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα, του προσθέτουμε το ξύδι και το αφήνουμε να σταθεί -χωρίς να το ανακατέψουμε- μέχρι να πήξει. Αυτό θα γίνει περίπου σε δέκα λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο ή τη ρίγανη, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (η ζύμη μας θα είναι υδαρή αλλά έτσι πρέπει να είναι). Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα κέικ ή πολύ μικρό ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Χαράσσουμε πάνω του ένα σταυρό και εάν θέλουμε το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για σαράντα με σαρανταπέντε λεπτά της ώρας.