Υλικά:
8 φλιτζάνια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουτάλια της σούπας ξύδι
1 μαγιά
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την μαγιά στο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι καθώς και το νερό και αρχίζουμε την διαδικασία του ζυμώματος. Το αφήνουμε 45 λεπτά και μετά το πλάθουμε στο σχέδιο που θέλουμε. Λαδώνουμε τα ταψάκια μας και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Το ψωμί της Ευγενος είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ευγενία Λαμπροπούλου, και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.