125γρ. αλεύρι
40γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
20γρ. ζάχαρη
20γρ. ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
85γρ. νερό
10γρ. σουσάμι
40γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
60γρ. αποξηραμένα βερύκοκα
30γρ. ψίχα ηλιόσπορου
20γρ. αποξηραμένα βατόμουρα, ή μύρτιλλα ή δαμάσκηνα
40γρ. φουντούκια
15γρ. λιναρόσπορο
80γρ. σταφίδες
Σουσάμι για πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την ξηρή μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό ώστε να γίνει η ζύμη μας ζυμώνοντάς την μια μπάλα. Ζυμώνουμε έντονα για μερικά λεπτά και όταν γίνει μαλακή την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για δύο περίπου ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένους όλους τους καρπούς που θα βάλουμε μέσα και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Βάζουμε σε μια επιφάνεια το σουσάμι, πλάθουμε ανάλογα με την φόρμα μας το ψωμί μας και το κυλάμε μέσα στο σουσάμι που κολλάει γύρω του. Στρώνουμε την φόρμα μας με αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε όσο περισσεύει και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για κάτι λιγότερο από μία ώρα. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε νόστιμο και υγιεινό ψωμί με μούσλι στο σπίτι, στο σχολείο ή τη δουλειά.