3 κούπες αλεύρι
2 κούπες τριμμένα κολοκυθάκια (περίπου 3 κολοκυθάκια)
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
3 αυγά
1/2 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη καστανή (ή 1 1/2 για πιο γλυκό αποτέλεσμα)
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1-2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
2 βανίλιες
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα λάδια. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, την καστανή ζάχαρη, τις βανιλιες και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Ενώνουμε ανακατεύοντας τα δύο μείγματα για όσο λιγότερο γίνεται. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο στενόμακρες φόρμες κέικ, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά. Μοιράζουμε την ζύμη μας στις φόρμες και ισιώνουμε απαλά το πάνω μέρος τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου μία ώρα ελέγχοντας πριν βγάλουμε το ψωμί μας από τον φούρνο αν βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Αφήνουμε σε σχάρα τα ψωμιά να κρυώσουν και απολαυστικά τα καταναλώνουμε! Η ελαφρώς γλυκιά γεύση του θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα αποτελέσει το τέλειο πρωινό ή σνακ για το σχολείο.