2 κιλά κίτρινο σκληρό αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια λακκούβα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και σιγά σιγά το χλιαρό νεράκι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας νεράκι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Το νερό είναι περίπου 1200γρ. Κόβουμε ζυμαράκια 350γρ. και κάνουμε πλαστούδια. Τα βάζουμε στο ταψί με απόσταση και τα αφήνουμε μία ώρα σκεπασμένα να φουσκώσουν. Ψήνουμε στις αντιστάσεις περίπου μία ώρα!
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.