350γρ. αλεύρι
250ml κεφίρ
100ml λάδι
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Πρώτα θα φτιάξουμε το μείγμα επάλειψης:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι εκτός από δύο κουταλιές που θα τις προσθέσουμε στο μείγμα της ζύμης. Στο μπωλ αυτό προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να σταθεί.
Κατόπιν:
Διαλύουμε στο κεφίρ τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να φουσκώσει καλά, το πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πατάμε με τις παλάμες να γίνουν σαν πιτούλες και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και μόλις βγουν τα αλείφουμε παντού με το μείγμα επάλειψης.