500γρ. αλεύρι
250ml γάλα
2 φακελάκια μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
75γρ. γιαούρτι
1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι γλυκάνισο
Λίγο σουσάμι
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα αφήνουμε για 20′ να “πιάσει” το ζυμάρι μας και να φουσκώσει. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεμένο με τη σκόνη σόδας. Επίσης βάζουμε το ασπράδι από το αυγό (με τον κρόκο του θα αλείψουμε τα ψωμάκια μας), το λάδι, το αλάτι και το γλυκάνισο.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα φραντζολάκια μας και τα απλώνουμε σε ταψί με μεγάλα κενά ανάμεσά τους -γιατί θα φουσκώσουν- ή σε ατομικά φορμάκια. Όταν φουσκώσουν τα αλείφουμε με κροκάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε κρύο φούρνο για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) στους 200 βαθμούς περίπου.
Συνταγή του πατέρα Αθανάσιου Τσομπανίδη.
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!