2 μελιτζάνες μεγάλες
4 κολοκυθάκια μεγάλα
6 πιπεριές διαφορά χρώματα
4 πατάτες μέτριες
Ντοματούλες πομοντόρο αρκετές
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
1-3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
1 κούπα ζωμός λαχανικών
Ξύδι βαλσάμικο για το τέλος
Σε μια πυρίμαχη γάστρα, αραδιάζουμε στρώσεις λαχανικών και ανάμεσα τοποθετούμε την ρίγανη, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό και το λάδι και σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς) περίπου 45 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε όπως είναι ζεστά τα λαχανικά μας, με ξύδι μπαλσάμικο και λίγη φρέσκια ρίγανη. Τρώγονται ζεστά και κρύα!
Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.