1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
2 πιπεριές πράσινες φλάσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
2 ντομάτες ώριμες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και δυόσμο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 κύβο knorr
150 γρ. Φέτα τυρί
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι νερό
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα και σε ροδέλες τις πιπεριές και το ξερό κρεμμύδι. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα σκόρδα κομμένα ψιλά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια και τις κουταλιές απ’ το βασιλικό και δυόσμο ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και τοποθετούμε στον πάτο τις φέτες πατάτας. Παίρνουμε απ’ το μπολ με τα ψιλοκομμένα υλικά, λίγα, με τα δάκτυλά μας και ραντίζουμε την πρώτη στρώση. Το ίδιο θα κάνουμε κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις των λαχανικών. Συνεχίζουμε με φέτες μελιτζάνας, κολοκυθιών, ντομάτας, με ροδέλες πιπεριών και κρεμμυδιού και τέλος βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας.
Διαλύουμε τον κύβο knorr σε μισό ποτήρι νερό και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ραντίζουμε το ταψί μας με το μείγμα αυτό και τοποθετούμε στο τέλος τις κουταλιές μαργαρίνης σε μικρά κομματάκια και σ’ όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά της ώρας. Λίγο πριν το τέλος, ελέγχουμε το φαγητό για τα υγρά του κι αν χρειαστεί το αφήνουμε λίγο ακόμη, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του κι ελάχιστη απ’ τη σάλτσα. Τελειώνουμε, ρίχνοντας τη φέτα κι αφήνουμε το φαγητό άλλα 5 λεπτά για να λιώσει λίγο το τυρί.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Αλίκη Τίλλη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog της, «Οι συνταγές της Αλίκης», κάνοντας κλικ εδώ!