Υλικά:
1 κιλό καλαμάρια
Αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα:
1 λεμόνι
1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια μας σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει καλά, ψήνουμε τα καλαμάρια μας αλατισμένα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Εντωμεταξύ σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με μια πρέζα αλάτι και το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τα καλαμάρια μας και τα απολαμβάνουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.