Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
2 φρέσκα ψάρια εποχής
2-3 καρότα
2-3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι σέλινο
5-6 κολοκύθια
2-3 πατάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
3 φύλλα δάφνης
Ρίγανη
Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κρεμμύδια μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σε αυτό θα τσιγαρίσουμε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου μας. Σε λίγο τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας και αφήνουμε λίγο εκτός φωτιάς την κατσαρόλα. Κατόπιν βάζουμε νερό ζεστό στη κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τη δάφνη, λίγο αλάτι και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Τότε προσθέτουμε τα ψάρια μας και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Εντωμεταξύ κόβουμε τα λαχανικά μας σε ακανόνιστα κομμάτια. Μόλις περάσει το δεκαπεντάλεπτο, βγάζουμε σε μαι πιατέλα τα ψάρια μας από την κατσαρόλα και στο νερό που έχουν βράσει ρίχνουμε τα λαχανικά μας που έχουμε κόψει -εκτός από τα κολοκυθάκια-, το σέλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε για μισή ώρα. Κατόπιν ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια μας που έχουμε χαράξει λίγο στην μία άκρη τους και βράζουμε για πέντε περίπου λεπτά της ώρας ακόμα. Στη συνέχεια βγάζουμε τα λαχανικά μας από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμάκι του φαγητού μας σε μια άλλη κατσαρόλα. Βάζουμε στο μάτι να πάρει βράσει και ρίχνουμε μέσα του το ρυζάκι και βράζουμε μέχρι να γίνει. Μόλις βράσει, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε λάδι, χυμό λεμονιού και ρίγανη, και το ρίχνουμε μέσα στο ρύζι μας. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο σουπίτσα, προσθέτοντας ψάρι, λαχανικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!