Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Ψάρια (σκορπίνες και μπακαλιάρος)
Δάφνη
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Διάφορα λαχανικά
Υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες:
Κολοκυθάκια
Φέτα
Καρότα
Κρεμμύδια
Αυγά
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Μπέικιν πάουντερ
Σκόνη πουρέ πατάτας (του εμπορίου)
Ελαιόλαδο
Υλικά για τα κολοκυθάκια στικ:
Κολοκυθάκια
Αλεύρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Μπέικιν πάουντερ
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Ψαρόσουπα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό και μέσα του ρίχνουμε λίγη δάφνη, λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσει βάζουμε τα ψάρια μας με σειρά, πρώτα οι σκορπίνες και μετά ο μπακαλιάρος. Όταν βράσουν τα ψάρια μας, τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και στο νερό αυτό βράζουμε τα λαχανικά μας.
Κολοκυθοκεφτέδες:
Τρίβουμε, στραγγίζουμε και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε τριμμένη φέτα, καρότα τριμμένα, κρεμμύδια τριμμένα, δύο αυγά, λίγο μαϊντανό, λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, δύο κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, σκόνη πουρέ πατάτας και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας σε συμπιεσμένα μπαλάκια. Αφήνουμε το μείγμα να δέσει στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας καλά και από τις δύο πλευρές.
Κολοκυθάκια στικ:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε μπαστουνάκια και τα βάζουμε μέσα σε ξύδι. Αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα, μπέικιν πάουντερ και σε αυτό το μείγμα αλευρώνουμε τα στικ κολοκυθιού. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!