Ψάρι βραστό, τηγανητό ή ψητό (που μας έχει περισσέψει)
Μαγιονέζα
Κάπαρη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
Μας έμεινε ψάρι -βραστό, τηγανητό ή ψητό- αρκετό μετά από ένα τραπέζι; Μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και γρήγορα μια νόστιμη ψαροσαλάτα, ως εξής:
Καθαρίζουμε καταρχήν πολύ προσεκτικά το ψάρι μας από τα κόκαλα. Ξεπλένουμε την κάπαρη με νερό (να φύγει η αλμύρα της) και την αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα με ξύδι (την κάνει πολύ νόστιμη). Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το καθαρισμένο ψάρι μας και προσθέτουμε μαγιονέζα, κάπαρη και μπόλικο μαϊντανό. τα ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και κατόπιν βάζουμε λίγη ακόμη μαγιονέζα πάνω από την ψαροσαλάτα μας. Διακοσμούμε με τις ελιές κομμένες σε σχήμα μαργαρίτας.
Αν η ψαροσαλάτα μας είναι αρκετή σε ποσότητα -και έχουμε όρεξη- μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, να την δώσουμε το σχήμα ψαριού και να την διακοσμήσουμε ανάλογα! Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βικτόρια, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!