Ψάρι που έχει περισσέψει
2 κούπες έτοιμο πουρέ στιγμής
Άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα αλεύρι
Λεμόνι (χυμό για μετά)
Αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζω το ψάρι από πέτσες και κόκκαλα πολύ προσεκτικά. Το διαλύω με το πιρούνι και το ανακατεύω με τον έτοιμο πουρέ. Ρίχνω και αλατάκι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύω το μείγμα αυτό καλά καλά να μπορώ να το πλάθω. Βρέχω τα χέρια μου με λίγο νερό και πλάθω μπαλάκια ή πλακουτσά πιτάκια, όσο μπορώ πιο ίδια το ένα με το άλλο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το αλεύρι και εκεί μέσα τα αλευρώνω καλά.
Τα ψαροπιτάκια αυτά τα ψήνω ανάλογα με την έμπνευση. Άλλες φορές τα τηγανίζω σαν κεφτεδάκια, άλλες φορές τα ψήνω στον φούρνο ή τα βάζω πάνω στο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου που έχω. Γίνονται νόστιμα και ξεφορτώνομαι και το ψάρι που κανονικά δεν θα έτρωγαν τα πιτσιρίκια.
Αν θέλω τους ρίχνω και λίγο χυμό λεμονιού στο σερβίρισμα. Καλή όρεξη!