2 κιλά ψαρονέφρι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή βιτάμ
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κρασοπότηρο σαμιώτικο κρασί
3 – 4 κιλά μικρές στρογγυλές πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Λίγο μαϊντανό
Πρώτα απ’ όλα βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει. Λιώνουμε στο ειδικό μηχάνημα τις σκελίδες του σκόρδου και όταν μαλακώσει το βούτυρο τα ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε παχιές φέτες. Με το μείγμα του βουτύρου αλείφουμε το ψαρονέφρι γύρω γύρω. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια που έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε και το κρέας και το σβήνουμε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε δύο κούπες νερό ή ζωμό κρέατος, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το ψαρονέφρι να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί και να πήξει η σάλτσα.
Όσο μαγειρεύεται το ψαρονέφρι εμείς θα ετοιμάσουμε τις πατάτες. Αφού τις καθαρίσουμε και τις πλύνουμε, τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τις αφήνουμε εκεί για πέντε λεπτά. Κατόπιν τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε. Τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε σε πιατέλα το ψαρονέφρι και τις πατάτες πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.