Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!
2 κομμάτια ψαρονέφρι
Λάδι
Αλάτι
Βγάζουμε από νωρίς το ψαρονέφρι μας και το κόβουμε σε φιλετάκια 4 χιλιοστών, τα οποία με το μαγειρικό σφυράκι μας τα χτυπάμε απαλά να γίνουν μικρά «σνιτσελάκια». Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου, αλλά και να απορροφήσουν το αλάτι τους. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τα φιλετίνια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να εισχωρεί εύκολα το πηρούνι μας σ’ αυτά. Τότε τα κατεβάζουμε σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στον φούρνο μας στους 60 βαθμούς μαζί με τον πουρέ, για να μην κρυώσουν.
Σερβίρισμα: Βάζουμε στο πιάτο τον πουρέ ζεστό, όπως προείπαμε. Προσθέτουμε τα φιλετίνια – ψαρονέφρι και τους περιχύνουμε λίγη σάλτσα, αφήνοντας περιθώριο στη συνέχεια να προσθέσει ο καθένας όση σάλτσα θέλει.
1) Η συνταγή για τον πουρέ λαχανικών βρίσκεται εδώ!
2) Η συνταγή για τη σάλτσα μανιταριών βρίσκεται εδώ!
3) Αντί για ψαρονέφρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, το οποίο είναι εξίσου νόστιμο.
4) Όταν σερβίρουμε, πρέπει να είναι ζεστή και η σάλτσα και τα φιλετίνια και ο πουρές.
5) Για λάδι στην παρασκευή της σάλτσας χρησιμοποιούμε αυτό που τηγανίσαμε τα φιλετίνια.
Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!