Υλικά:
1 φύλλο ζύμη για τάρτες
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 βαζάκι αντζούγιες φιλέτο
12 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες. Στρώνουμε το φύλλο της ζύμης σε ένα ταψί με τοιχώματα και το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για ένα τέταρτο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε να μαλακώσουν εντελώς τα κρεμμύδια. Τα απλώνουμε ισόπαχα πάνω στη ζύμη και με τις αντζούγιες και τις ελιές φτιάχνουμε σχέδιο σαν το κλασσικό της πάστα φλώρα (ρόμβους με ελιά στο κέντρο). Ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.