1 – 1 1/2 κιλό σαυρίδια ή μπακαλιαράκι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Υλικά για την σάλτσα:
1/2 – 1 ποτήρι λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζανάκι ξύδι
1 κουταλιά πελτέ
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 – 3 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αλευρώνουμε. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα σκεύος πυρέξ.
Στο ίδιο τηγάνι, αφού πρώτα πετάξουμε το τηγανισμένο λάδι, ρίχνουμε φρέσκο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά (να πήξει). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, τον μπελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτά (δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι ή νερό).
Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια ώστε να καλυφθούν. Το σαβόρο είναι έτοιμο και μπορεί να φαγωθεί ζεστό ή κρύο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η κυρία Σοφία και την ευχαριστούμε πολύ