Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Μπακαλιάρο ή ό,τι άλλο ψάρι θέλουμε φιλέτο
2-3 πατάτες
2-3 κολοκύθια
5-6 κρεμμύδια
3 λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε ένα κατσαρολάκι με καυτό νερό κόβουμε τα κρεμμύδια μας και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μας να βράσει. Κόβουμε σε ίσου πάχους ροδέλες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια μας. Κόβουμε και το ψάρι μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα βρασμένα κρεμμύδια μας, αφού φυσικά έχουμε κλείσει το μάτι της κουζίνας μας. Σε μια πλατιά κατσαρόλα (νταβά) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τις πατάτες μας. Τις αλατίζουμε και τις πιπερώνουμε. Προσθέτουμε κρεμμυδόζουμο και βάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά. Κατόπιν τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας, πάλι κρεμμυδόζουμο και περιμένουμε να βράσουν λίγο. Στύβουμε τα λεμονάκια μας. Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε προσεκτικά και το ψάρι μας, μπόλικο πιπεράκι, το υπόλοιπο κρεμμυδόζουμο και το αφήνουμε να βράσει το ψάρι μας. Τέλος ρίχνουμε αλάτι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, αφήνοντας να πάρει το φαγητό μας μια τελευταία βράση, αναδεύοντας την κατσαρόλα και όχι ανακατεύοντας με κουτάλα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!