Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Σατυρολούλουδα (βασιλικός από την ημέρα του Σταυρού)
Αλεύρι μαλακό
Αλεύρι σκληρό
Νερό
Κάνουμε τον σταυρό μας και ξεκινάμε.
Αναμιγνύουμε τα δύο αλεύρια, βάζοντας περισσότερο σκληρό αλεύρι. Ρίχνουμε νεράκι και ανακατεύουμε καλά. Σταυρώνουμε και από πάνω του βάζουμε σε σχήμα σταυρού το βασιλικό μας. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος.
Την επομένη βγάζουμε τα Σταυρολούλουδα, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι και αλεύρι. Έτσι “ταΐζουμε” το προζύμι μας. Ξαναβάζουμε τον βασιλικό να σχηματίσει σταυρό και σκεπάζουμε.
Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε και την επόμενη ημέρα, με τη διαφορά ότι την τρίτη αυτή φορά θα ρίξουμε αρκετό αλεύρι, ώστε το προζύμι μας να είναι σφιχτό σαν ζυμάρι.
Μία φορά την εβδομάδα θα επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία και με τον τρόπο αυτό θα έχουμε προζύμι για όλο το χρόνο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!