Υλικά:
2 κουβερτούρες
1 βιτάμ
5 αυγά
1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
Σου ή μπισκότα σαβαγιάρ
Γάλα
Σαντιγί
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνω το βιτάμ και την κουβερτούρα και τα αφήνω να κρυώσουν αρκετά. Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτω την άχνη και έπειτα τους κρόκους. Μετά προσθέτω την κουβερτούρα και το βιτάμ. Έπειτα βρέχω τα σου με λίγο γάλα (όχι πολύ γιατί παραμαλακώνουν). Τα βάζω στο μπολ, από πάνω τους το μίγμα, την σαντιγί και είναι έτοιμο το προφιτερόλ. Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο και απολαύστε το.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Κατερίνα Καραγιάννη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.