1/2 κιλό ζύμη για πίτσα
3 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 κούπα μπίρα και 2 κουταλιές μπίρα ακόμη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/4 κούπας μαγειρική σόδα
1 αυγό
Χοντρό αλάτι
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ με το κορν φλάουρ ώστε να πάει παντού. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την μισή κούπα μπίρα να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπωλ με το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις γίνει παχύρρευστο απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Κόβουμε από την ζύμη πίτσας ίσου μεγέθους κομμάτια. Πλάθουμε κάθε ένα από αυτά σε μπαλάκι το οποίο στη συνέχεια πιέζουμε και ανοίγουμε σε χοντρή πιτούλα. Βάζουμε μια μικρή κουταλιά από το μείγμα του τυριού στο κέντρο της και στη συνέχεια τυλίγοντας και πιέζοντας την ζύμη κλείνουμε την γέμιση μέσα πάρα πολύ καλά. Πλάθουμε ξανά σε στρογγυλό το πρέτσελ-άκι μας επιβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει η γέμιση. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη πίτσας και η γέμιση τυριού. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε 5 κούπες νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε την σόδα και γρήγορα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα ένα τα γεμιστά πρέτσελ. Αφήνουμε να βράσουν για μισό λεπτό και στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε ένα αυγό με τις δύο κουταλιές μπίρας. Αλείφουμε τα πρέτσελ με αυτό το μείγμα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά). Τα μίνι πρέτσελ γεμιστά με τυρί είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!