4 πράσα
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 μικρή κρέμα γάλακτος
βούτυρο
κορν φλάουρ
3 κύβους νοστιμιάς (λαχανικών ή κρέατος)
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τους κύβους νοστιμιάς και προσθέτουμε τα πράσα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πατάτες κομμένες σε κύβους. Βγάζουμε 2 κούπες απ’ το νερό της σούπας μας και το βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει λίγο κι εκεί μέσα διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τέλος την κρέμα γάλακτος. Με το μπαστούνι κοπής πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα πράσα, τις πατάτες και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μετά το ζωμό με το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.