Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. πράσα
300γρ. ρύζι μακρύκοκο
2 κρεμμύδια
Λίγο άνηθο
Λίγο δυόσμο
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει. Σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας και τα πράσα μας. Προσθέτουμε λίγο νεράκι καυτό και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το ρύζι, πιπέρι, αλάτι, άνηθο, δυόσμο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια θα προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει το φαγητό μας (θα πάρει περίπου ένα τέταρτο της ώρας). Λίγο πριν γίνει το φαγητό μας, ρίχνουμε λίγο ξύσμα λεμονιού. Τέλος προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι όλο το ζουμάκι με σκεπασμένη κατσαρόλα. Σερβίρουμε ρίχνοντας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!