1 1/2 κιλό πράσα
1/2 – 3/4 ποτηριού ρύζι Καρολίνα
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι ή ανάλογο σέλινο
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 κουτί πασάτα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα καρότα σε σχετικά λεπτά, κοντά μπαστουνάκια. Ψιλοκόβουμε το σέλερι και σε καρέ τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα τα λαχανικά μας ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την πασάτα, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ανακατέψουμε και το αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά και να γίνει το ρύζι. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε να πάει παντού το ρύζι.