1 κιλό πράσα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα
2 αυγά
1 πακέτο σφολιάτα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος 250 ml (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Αφού πλύνουμε καλά τα πράσα, τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε, με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μαζί με τα ξερά κρεμμύδια και τον άνηθο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Στην συνέχεια παίρνουμε τη γέμιση, στην οποία αφού κρυώσει, ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και προαιρετικά 1 μικρή κρέμα γάλακτος και την στρώνουμε πάνω στο φύλο. Τέλος βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το βουτυρώνουμε. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.