1 κουτί λαζάνια πράσινα (με σπανάκι) ή κανονικά (αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
5 – 6 κολοκυθάκια
5 – 6 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (το μέγεθος της κονσέρβας είναι θέμα γούστου)
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
1 μικρό ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ή ρετσίνα
Λίγο βούτυρο για το ταψί
2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι για να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, καρότα (κομμένα σε κυβάκια) και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο μισό την φωτιά, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί μας (ή με ρετσίνα). Κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και ετοιμάζουμε τα λαζάνια: Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο, βάζουμε μια στρώση λαζάνια να καλυφθεί ο πάτος του και από πάνω ρίχνουμε λίγη από την γέμιση. Ξαναστρώνουμε μια στρώση λαζάνια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αν τα λαχανικά βγουν πολλά συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν.
Για το τέλος καλύπτουμε το φαγητό μας με μπεσαμέλ έτοιμη ή την φτιάχνουμε εμείς. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση κίτρινο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα. Κόβουμε όταν έχει λίγο κρυώσει.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελίνα Μ. και την ευχαριστούμε πολύ.